QUE ÉS PRIMER, EL FOTOPROTECTOR O EL REPEL·LENT?

A l’estiu comença l’època de piscina, platja, sortides a la muntanya, camping… i tot això ens crea dos necessitats: protegir-nos del sol i també de les picades dels mosquits. Però que posem abans la protecció solar o el repel·lent?

Tot i que els repel·lents han de ser inofensius des del punt de vista toxicològic i presentar bona tolerància a la pell, és aconsellable verificar-ne la sensibilitat aplicant-los en una petita regió del braç abans d’utilitzar-los de forma general, per veure si es dona una reacció no desitjada o envermelliment.
Us aconsellarem el fotoprotector i el repel·lent de mosquits més indicat per a cada situació i edat.

En cas que es necessiti aplicar protector solar i repel·lent, s’ha d’aplicar, en primer lloc, el protector solar i posteriorment el repel·lent.

Quina seria la freqüència de replicació?

En el cas dels repel·lents la durada de la protecció depèn de la seva concentració. Els que contenen una concentració feble són tan eficaços com els que contenen una concentració més elevada, però ho són durant un temps més reduït. Per aixó es important seguir les instruccions del fabricant en cada cas. A més algunes activitats poden disminuir l’efecte del repel·lent, per exemple, les que fan suar (humitat o temperatura altes), la pluja, etc…

Encara que el més usual és que s’apliquin a les parts del cos que estan exposades, alguns productes es poden aplicar directament a la roba.

En el cas del fotoprotector l’ideal és cada 2 h, o després de cada bany, també en el cas de fer exercici o suar la replicació hauria de ser més sovint.

però sempre demana consell al teu farmacèutic, no te la juguis, tant per escollir tant el teu fotoprotector com el teu repel·lent, ja que han d’estar adaptats a la teva pell, edat…

Però sempre demana consell al teu farmacèutic, no te la juguis, tant per escollir el teu fotoprotector com el repel·lent, ja que han d’estar adaptats a la teva pell, edat…

Rosa Mª Lara (Farmacèutica de famàcia Picornell)

Obrir chat
Necessites ajuda? 🙋‍♀️
Hola 👋
Fes el teu encàrrec per WhatsApp!