TENS LES CAMES CANSADES?

Amb la calor augmenten les consultes per problemes de pesadesa de cames, inflor, sensació de formigueig i aparició de varius. Aquests signes són el resultat d’una insuficiència venosa.

Per què apareix la insuficiència venosa?

Com que les cames estan lluny del cor, el fluix sanguini a les cames és el més difícil de mantenir. La sang ha de fluir cap amunt fins al cor. Així que un sistema de vàlvules es disposa al llarg de les cames i facilita aquest fluix en contra de la gravetat. Una insuficiència venosa apareix quan les venes no poden transportar de forma convenient la sang fins al cor.

En cas d’insuficiència venosa, la conseqüència més freqüent és l’aparició de varius, que són venes deformades, dilatades i de mida augmentada

Els trastorns circulatoris de les cames són molt freqüents i la fitoteràpia pot ser un bon tractament de suport. Les plantes medicinals venotòniques, que afavoreixen la circulació venosa i eviten que els capil·lars es dilatin, n’augmenten la resistència i en milloren la circulació.

Aquestes són les més conegudes:

Ginkgo biloba: amb acció antioxidant i d’antiagregant plaquetari.

Castanyer d’Índies: que té acció antiedematosa i antioxidant.

Vitis vinífera: és antioxidant i reforçant del capilars.

Ruscus aculeatus: venotònic, millora el moviment de la sang a les venes, a més revitalitza i aporta sensació de lleugeresa a les cames.

Segons estudis epidemiològics, es calcula que prop d’un 80% de la població adulta pateix al llarg de la vida problemes de cames cansades

 

La teràpia més recomanada des de la farmàcia és la que combina la via oral i la via tòpica, ja que així actues a nivell intern i extern, i notaràs abans els resultats.
 

A més tu pots ajudar al teu cos amb una sèrie de mesures higiènic-dietètiques molt senzilles:

Evitar la roba ajustada

Beure molta aigua

Evitar les fonts de calor

Fer massatges amb aigua freda de manera ascendent

Fer esport

També és important una alimentació rica en fruites i verdures, ja que la vitamina C té un paper fonamental en la formació del col·lagen que forma part dels nostres vasos sanguinis

Així que gaudeix del bon temps i que les teves cames no et parin!

En cas que ho necessitis no dubtis en consultar-nos.

Farmàcia Picornell

Rosa Mª Lara ( farmacèutica de Farmàcia Picornell)

Obrir chat
Necessites ajuda? 🙋‍♀️
Hola 👋
Fes el teu encàrrec per WhatsApp!