TESTS RÀPID ANTIGENS

Tot i el ràpid avanç de la vacunació, les xifres de contagis de coronavirus no deixen de créixer. Les pròximes festes de Nadal poden suposar un repunt significatiu davant les grans reunions i celebracions.
Per això, torna a guanyar rellevància una eina molt senzilla i assequible que pot aconseguir prevenir els contagis: els tests ràpids d’antígens.

Què són els tests ràpids d’antígens?

Es tracta d’una prova que detecta les proteïnes del virus. Permet identificar les persones que estan patint una infecció per SARS-CoV-2, especialment en els cinc primers dies de presentar símptomes

L’ús d’aquesta prova està enfocat als primers dies d’infecció i per a persones simptomàtiques.

Com funcionen els test ràpids?

Les proves aprovades per a la seva venda són les de detecció ràpida, que són les més barates. Tarden 15 minuts en mostrar el resultat, encara que la fiabilitat és menor que la d’una PCR.

La prova d’antígens es duu a terme mitjançant l’extracció d’una mostra nasofaríngia del pacient, que s’obté mitjançant la introducció d’un instrument pel nas, depenent del fabricant bastarà amb una mostra de saliva.

 Aquesta prova és recomanable en el cas d’aquelles persones que presenten símptomes, si has estat en contacte amb algun positiu o en el cas de ser un possible asimptomàtic.

Els resultats d’aquesta prova compten amb una fiabilitat completa en els quatre primers dies en què el pacient té símptomes, i van perdent eficàcia a mesura que avancen els dies.

Que vol dir el resultat?

Un resultat positiu significa que s’és portador del virus i existeix la capacitat de transmetre la infecció.

Un resultat negatiu significa que no s’ha detectat la proteïna del virus, el que no descarta que la infecció, per això davant d’un resultat negatiu, el professional sanitari ha de valorar si cal confirmar-lo amb la realització d’una segona PCR en funció del pacient.

Obrir chat
Necessites ajuda? 🙋‍♀️
Hola 👋
Fes el teu encàrrec per WhatsApp!