LA CURA DE LA PELL EN EL PACIENT ONCOLÒGIC

Els tractaments per a combatre el càncer afecten la pell, i el primer símptoma és un augment de sequedat, que pot ser molt intensa.

Aquesta és provocada per la deshidratació que portarà pèrdua de la lluentor i elasticitat de la pell i també descamació, causant fins i tot ferides i fissures amb qualsevol frec.

 Un altre símptoma molt comú és la pruïja cutània que es caracteritza per ser una picor amb coïssor, gairebé incontrolable i bastant incòmode.

A continuació us donarem unes normes bàsiques per a cuidar la pell del pacient oncològic durant les diferents etapes del tractament:

Abans de començar la teràpia: pren-te el temps necessari per a trobar la rutina de cura de la pell adequada per a enriquir-la i nodrir-la. Per això tria productes suaus o per a pells sensibles. I no oblidis la protecció solar diària.

Durant el tractament: la pell es tornarà més sensible i més fràgil. Ara és el moment d’acaronar-la adoptant una rutina diària de nutrició de la pell. És important ser conscient del que necessita la teva pell i oferir-li la millor protecció i confort utilitzant cremes, bàlsams hidratants i cures adaptades a les pells sensibles i fràgils. Per això a més d’una neteja suau has d’aplicar de manera generosa en el rostre i en el cos cremes adequades cada matí i nit.

No oblidis que abans d’acudir a la sessió de radioteràpia és fonamental que la zona estigui neta i sense resta de producte.

Una vegada finalitzat el tractament: et mereixes una pell bonica, i has de continuar cuidant la pell de la cara i el cos. En cas de cicatrius, la protecció solar continuarà sent la teva millor aliada.

Des de Farmàcia Picornell us aconsellem dos productes per cuidar la pell en cas de tractaments oncològics:

Consell per la dutxa:

– Hidratar la pell dos cops dia, matí i nit
– Utilitzar cremes per pells sensibles i seques
– Fer servir sabons oliosos com Xerolact de Rilastil

Consell per hidratar la pell:

– Hidratar la pell dos cops dia, matí i nit
– Utilitzar cremes especials per pells sensibles i seques
– Recomanem hidratant corporal Topicrem DA

Rosa Mª Lara ( farmacèutica Farmàcia Picornell)

Obrir chat
Necessites ajuda? 🙋‍♀️
Hola 👋
Fes el teu encàrrec per WhatsApp!